България има готовност да организира и на  наши сънародници от Израел, ако

...
България има готовност да организира и на  наши сънародници от Израел, ако
Коментари Харесай

Премиерът: Ще изпратим хуманитарна помощ на Израел. В готовност сме за трети полет за евакуация на българи от Израел

България има подготвеност да провежда и на  наши сънародници от Израел, в случай че има искащи и е безвредно. Това сподели пред публицисти във Варна министър председателят Николай Денков. 

Отзвукът от напрежението в Близкия Изток отекна и по време на срещата между . Тримата министър-председатели осъдиха терористичните офанзиви против Израел. 

Премиерът Николай Денков изрече терзанието си, че би трябвало да следим доста деликатно обстановката в Израел, тъй като има капацитет за доста сериозна ескалация. „ Всяка от главните движещи сили – от една страна израелците и палестинците, въпреки това Иран и нейните прокси групи като „ Хизбула ”, от трета страна Съединени американски щати и Русия – всяка от тези страни би трябвало да намерения по какъв начин да деескалира този спор. Няма да е елементарно. Но в края на краищата това ще бъде решението, тъй като заплахата да се развихри една доста по-голяма стихия е доста съществено. ",заяви той. 

" Нека още веднъж да поздравим институциите – Министерски съвет. Министерство на превоза, Министерство на външните работи, които реагираха извънредно бързо. България беше единствената страна, която съумя в къси периоди  да организира два полета. Събираме още информация и искащи. Когато има задоволително хора и е безвредно за полет – ще можем да правим още един подобен полет ", уточни той. 

По думите му България ще предложи да изпрати филантропична помощ на Израел. „ Ще забележим дали можем да помогнем с болнична помощ. По отношение на техника и военна помощ – не се разисква изобщо сходен вид. Тук спорът е на напълно друго равнище ”.

На въпрос на bTV дали има нужда президентът Румен Радев да свика Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) Денков  отговори по този начин: „ Този въпрос би трябвало да бъде към президента. Когато има такова изостряне на ситуацията, може би си заслужава да се свика КСНС. Но в случай, че сме в предизборна обстановка, виждаме, че някои празненство се пробват да ескалират, вместо да деескалираща напрежението. Трябва да се намерения какъв ще бъде резултатът от един подобен съвет. Не мога да кажа дали би бил потребен ”.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР